Alfons Mucha na porcelánu: Čím vším si můžete oživit domácnost?

Alfons Mucha je jeden z nejslavnějších českých umělců, který si získal srdce tisíců milovníků umění po celém světě. Jeho malby jsou legendární, jedinečné a velmi inspirující. Mezi jeho známá díla patří například Slovanská epopej a Čtyři roční období. Právě série Čtyři roční období spadá mezi nejoblíbenější potisky dekoračních předmětů a bytových doplňků. Tyto malby tak můžete najít na puzzlích, peněženkách i kabelkách. My jsme se rozhodli vydat se trochu jinou cestu a vyzdvihnout jiné Muchovo dílo - malbu Topaz.

uvodni-alfons-mucha

Topaz: dílo z roku 1900

Dílo s názvem Topaz pochází ze série Drahokamy (The Precious Stones). Obdobně jako na dalších dílech z této série se na malbě nachází krásná žena se zasněným pohledem oděna do dlouhých lehkých šatů. Pozadí zdobí kruhový obrazec a u nohou ženy ve spodní části malby jsou vyobrazeny květiny. Malba je specifická i svými výraznými obrysy, které dodávají dílu nevšední šarm.

Porcelán s Alfonsem Muchou

V naší kolekci Alfons Mucha s motivem malby Topaz najdete hned několik krásných kousků, které oživí vaši sbírku porcelánu. Nabízíme hrníčky v různých provedeních a velikostech (280 ml, 380 ml, 400 ml aj.), čajové sady pro jednoho, mléčenky i cukřenky.

Chcete-li udělat radost svým blízkým, obchodním partnerům, nebo sami sobě, doporučujeme zvolit dárkovou sadu, která je zabalena v elegantní dárkové krabici.

Kromě porcelánu jsme připravili i svíčky, magnetky na lednici a jílové difuzéry se stejným motivem.