Výbava k vodě

Léto již oficiálně začalo a s ním i první tropické dny. Těšíme se na radovánky u vlastního bazénu, na koupališti či u vody. Na co vše je potřeba myslet, abyste si den skvěle užili? Plavky jsou samozřejmě základ. My se však podíváme na ostatní nezbytnosti, které se hodí k vodě.

Správná ochrana před sluníčkem

Výběr toho správného přípravku na opalování není potřeba podceňovat. I přes vrstvu opalovacího krému se totiž krásně opálíte. Jen to trvá trochu déle. Opalovací prostředek ale chrání vaši pokožku před spálením, předchází předčasnému stárnutí pletia vzniku pigmentových skvrn. A co je nejdůležitější působí preventivně proti rakovině kůže.

Vyberte si ten správný faktor, ať už podle typu vaší pokožky, nebo délky, kterou chcete na sluníčku strávit. Na výběr je nyní velké množství provedení: oleje, krémy, mlhy, spreje či másla. Od SPF 10 až do 50+. Doporučujeme použít voděodolný.

Další věcí pro ochranu před sluncem je klobouk, který je i skvělým módním doplňkem a sluneční brýle.

Praktická plážová osuška

U vody se neobejdete bez ručníku či osušky. Opět je na výběr množství materiálů, vzorů i velikostí. Výborné jsou plážové fouta osušky. Fouta, ze které jsou naše osušky vyrobeny, je odolná a vysoce kvalitní tkanina. Je mimořádně měkká, jemná a dokonale absorbuje vodu. Fouta oušku tak využijete mnoha způsoby – na ležení, jako oušku, módní doplněk, sarong, nebo i jako přehoz. Vyrábí se v praktické velikosti 170 x 90 cm. Pokud ale potřebujete větší prostor, výborným nápadem je pikniková deka.

Dodržování pitného režimu

V horkých dnech je víc než jindy nutné dodržování pitného režimu. Za běžných podmínek je to v průměru 2 litry ženy a děti (podle věku a 2,5 litru muži. V horku, a zvláště když čas trávíte na sluníčku, je to ještě o půl litru až litr více. Nejlepší je samozřejmě voda, kterou můžete doplnit o minerálky, ovocné či zeleninové šťávy, nebo čaje. Připravte si osvěžující nápoj do karafy – výborné jsou ty, se zásobníkem na led, či ovoce. Přidejte bylinky, citron či okurku a skvělá domácí limonáda je na světě. Na cesty pak můžete využít sportovní lahve, nebo termosky.

Chutná svačinka

Ať už jste u bazénu u vás na zahradě, nebo jedete na koupaliště, vždy se hodí malá svačinka. Jedno z nejlehčích a nejrychlejších jídel jsou zaručeně toasty a sendviče, kterým nikdo neodolá. Další skvělou volbou jsou ovocné a zeleninové saláty. Ovoce a zelenina obsahují vysoký podíl vody a přírodní sacharidy, proto jsou do teplých dnů jako dělané. Hlavně se vyhněte těžkým a rychle se kazícím potravinám. Na přenos poslouží chladící tašky.

Nafukovací lehátko

Lehátko je sice poslední položkou na našem seznamu, avšak pro ještě větší požitek z vody a skvělou zábavu je také nepostradatelnou součástí výbavy. V posledních letech se staly hitem nafukovací lehátka a sedátka na vodu, obzvláště jednorožci a plameňáci. Pokud chcete trochu vybočit z řady, co vyzkoušet něco netradičního, ale přesto originálního? Třeba nafukovací želvu nebo krokodýla?

Pokud právě zvažujete, že si pořídíte bazén na vaši zahradu, nebo jen hledáte informace jak správně pečovat o bazén a jako chemii používat, podívejte se i na naše starší články.