Svíčky ze sójového vosku s dřevěným knotem

Co je sójový vosk a jaké jsou jeho výhody?

Sójový vosk je rostlinného původu a vyrobený je ze sójových bobů. Boby se očistí, rozdrtí a extrahuje se z nich sójový olej. Jedná se o 100% přírodní a dostupnou surovinu.

Jeho velkou předností je, že neobsahuje žádné škodlivé chemické látky ani ropné příměsi. Během hoření svíčka ze sójového vosku nevylučuje žádné škodlivé látky, hoří čistým plamenem, bez sazí.  Svíčky jsou tak šetrné k vašim plícím i životnímu prostředí.

Sójové svíčky hoří pomaleji, můžete si tedy užívat zapálené svíčky déle. Přírodní vosk také skvěle udržuje jemnou vůni až do shoření. Svíčky jsou označovány jako veganské.

Sójový vosk je rozpustný ve vodě, proto jde snáze odstranit, například po dohoření nebo když se vám stane, že vosk ukápne na stůl.

Proč dřevěný knot?

Naše svíčky ze sójového vosku jsou opatřeny dřevěným knotem. Dřevěné knoty jsou novinkou při výrobě svíček. Hoří rovnoměrně, teplo je větší a díky tomu se vosk rozpouští po celé ploše a nevytváří kráter.  Plamen je širší než vyšší, vůně z vosku je proto intenzivnější.

Dřevěný knot vytváří opravdu kouzelnou atmosféru, protože při hoření jemně praská. Dřevěný knot se však chová jinak než bavlněný. Po zapálení potřebuje chvíli času na to, aby do sebe nejprve nasál rozpuštěný vosk. Proto se může stát, že knot po prvním zapálení zhasne. Nic se neděje, prostě jej zapalte znovu a nechte hořet svíčku nejméně hodinu, aby roztálo více vosku. Zkuste k zapálení použít zapalovač, který má větší plamen.

Pár rad nakonec:

  • Před každým zapálením doporučujeme knot jemně očistit od ohořelé části, aby oheň hořel opravdu čistě.
  • Naše svíčky vydrží hořet až 75 hodin. Je však lepší nechávat je zapálené nejvíce 4 hodiny, aby vosk opět zatuhl a životnost svíčky byla delší.
  • Zapalujte zapalovačem s větším plamenem.
  • Zapálené svíčky nikdy nenechávejte bez dozoru, v blízkosti hořlavých věcí, ani v průvanu.
  • Pokud zbývá ve sklenici méně než 1 cm vosku z bezpečnostních důvodů již svíčku nezapalujte.