Praktický svatební dar do 500 Kč? Dáme vám tipy

Jste pozvaní na svatbu, ale vaše peněženka i bankovní účet zrovna nehýří velkými úsporami. Jak to udělat, aby se vlk nažral a koza zůstala celá? Krásný svatební dárek od srdce, který vykouzlí úsměv na tváři, nemusí stát tisíce korun. Dáme vám tipy na levné, ale přesto praktické dárky na svatbu.

Praktické svatební dary do 500 Kč

Popřemýšlejte, co novomanželé mají rádi. V případě, že je tak dobře neznáte, vyzvídejte nenápadně od ostatních. Někteří lidé rádi cestují, jiní rádi chodí za kulturou, někdo pije víno někdo zase raději čaj.

 

Pro milovníky umění

Do 500 Kč můžete pořídit lístky do kina, muzea, na výstavu či do divadla (budete-li mít štěstí a ulovíte dobrá místa). Chcete-li spíše něco hmotného, co novomanželům zůstane několik let, zkuste například sadu dvou šálků s podšálky se vzorem malby Alfonse Muchy či Gustava Klimta. Sady stojí 300-400 Kč.

 

Pro svíčkové nadšence

Takové nadšence poznáte snadno. Při návštěvě budete potkávat na stolech nejrůznější vonné svíčky, aromalampy, difuzéry a vonné tyčinky. Všechny tyto drobnosti nestojí mnoho a přitom udělají velkou radost. Například jedna kvalitnější svíčka u nás vyjde kolem 50-200 Kč, vonné tyčinky do 100 Kč. V nabídce navíc máme i krásný vonný set za 309 Kč.sypany-caj-sitko

 

Pro čajmeny a kávomily

Lidé se obvykle dělí na dvě skupiny - ti, kteří milují kávu a ti, kteří dávají přednost čaji. Oběma skupinám uděláte radost, když rozšíříte jejich malou sbírku. Při výběru upřednostňujte sypané čaje a kvalitní výběrovou kávu. Mimo jiné můžete svatební dar oživit také o elegantní mlýnek na kávu či čajové sítko.

 

Pro vinaře

Víno se obvykle v domácnosti neztratí. Vydrží dlouhou dobu a když přijde návštěva, každá domácnost ocení, že nemusí na jeho koupi myslet. Poradit vám může zkušený vinař nebo prodejce ve vinotéce. A chcete-li láhev ozvláštnit, připravili jsme pro vás hned několik tipů, jak zabalit víno jako dárek.

 

Do nové domácnosti

Stejně jako láhev dobrého alkoholu se doma neztratí ani kvalitní bavlněné ručníky, utěrky či deky. U povlečení a prostěradla bychom byli opatrní. Existují matrace a lůžkoviny o různých velikostech. Pokud přesně nevíte rozměry, raději vyberte něco neutrálnějšího. Sada bavlněných ručníků se srdíčky u nás stojí 479 Kč, mikroflanelovou deku pořídíte od 299 Kč a utěrky od krásných 59 Kč/ks.

 

Kasička plná drobných

Pokud se bojíte, že se netrefíte do vkusu novomanželům, kupte pěknou kasičku (například prasátko za 79 Kč) a rozměňte zbylé peníze na drobné (1, 2 a 5 Kč) a naházejte je dovnitř. I když se nebude jednat o žádnou převratnou sumu, každá korunka se počítá a přijde vhod :-).

 

 

Jak darovat peníze? 

Další tipy, jak darovat peníze, najdete v našem předchozím článku: Jak chytře darovat peníze jako svatební dar.