Vánoční svíčky: Které vůně navodí tu nejlepší atmosféru?

Čas plyne jako voda a sotva oslavíme první spadnutý list, už se nám blíží advent, zima a Vánoce. Pro některé nejvíce stresující období roku, pro nás nejvíce romantické, plné rodinné lásky, čajů, dek a svíček. A právě dnes vám ukážeme, že i “obyčejná svíčka” může vyčarovat příjemnou předvánoční atmosféru. Protože podzim a zima není jen o stresu, zimě a běhání po obchodech.

vanocni-svice-hrnky

Koření

Chcete-li navodit tu pravou hřejivou vánoční atmosféru, sáhněte po vůni koření. V období adventu je to právě skořice, badyán, muškátový oříšek a vanilka, která při pečení cukroví provoní celý byt. Díky bytovým vůním ani nemusíte zapínat troubu, stačí zapálit svíčku s vůní skořice a je to. A ještě jedna drobná zajímavost: Skořice je také známá svými prohřívajícími účinky. Právě proto se nejvíce používá při přípravě zimních drinků a při pečení.

Všechny svíčky s vanilkovou a skořicovou vůní

Pomeranče a mandarinky

Taky máte spojené Vánoce s pomeranči a mandarinkami? Jako malí jsme loupání mandarinek milovali. A vůbec nám nevadilo, že jsme měli ulepené prsty. Jejich sladká příjemná vůně vždy provoněla celý pokoj. Oproti koření má ovoce také “svěžejší” vůni. Dodává nám podvědomě energii, uklidňuje a zároveň rozveseluje. Svíčky s citrusovou vůní jsou tedy ideální k pálení během sychravých podzimních dnů.

Všechny svíčky s pomerančovou vůní

Med a cukroví

Med je se zimou spjatý skoro stejně jako skořice - dává se do čajů, vyrábí se z něj hřejivá medovina, je to základní surovina do perníčků a navíc má antibakteriální účinky (ideální při boji s chřipkou či nachlazením). Říkáte si, že jste svíčku s medovou vůní ještě neviděli? My máme ještě něco lepšího! A to svíčku s vůní perníčků, kterou prodáváme v sadě se svíčkou s vůní lesa. Ideální vánoční kombinace.

Další svíčky z naší nabídky

Speciální vánoční svíčky

Samotnou kategorií jsou pak vonné svíce se speciálními vonnými esencemi. Ty jsou namíchány tak, aby co nejvíce evokovaly Vánoce. Svíčky jsou navíc ozdobeny červenou hřejivou barvou a vánočními motivy.

Další vánoční svíčky

Výhody svíček Arôme

Vonné svíčky Arôme jsme si zamilovali hned ze dvou důvodů: Pyšní se intenzivní vůní a dlouhou výdrží. Nemusíte se bát, že by svíčky nevoněly. Hravě mohou konkurovat i známým svíčkám od nejmenovaného amerického výrobce. Jen s tím rozdílem, že nestojí několik set korun :-). Malé vonné svíčky Arôme vydrží hořet 22-24 hodin, velké svíčky až úžasných 78 hodin! Navíc jsou i krásnou dekorací.

Náš tip: Po dohoření svíce můžete skleněné dózy a sklenice použít k uschování šperků, potpourri, gumiček, perliček, sponek a dalších drobných předmětů.

A když vsadíte na stejně barevný vánoční bytový textil, dekorace a nádobí, vykouzlíte přímo pohádkovou podívanou. 

vanocni-textil-svicky vanocni-vyzdoba