Seznamte se blíže s remoskou, pečicí mísou s 60letou tradicí

Remoska je malá přenosná elektrická trouba, která si získala své ctěné místo v mnoha českých a slovenských domácnostech. Předává se z generace na generaci, babičky v ní učí vařit své vnučky a plno lidí na ni nedá dopustit. A proč je oblíbená zejména v našich končinách? Je to velmi jednoduché, jedná se totiž o československý vynález z padesátých let minulého století. Přesně tak. Remosku vyrobili poctivé české ručičky, konkrétně ruce českého elektrotechnika Oldřicha Homuta a jeho kolegů.

remoska uvodka

Revoluční trouba s 60letou tradicí

První prototyp vznikl v roce 1957 a dnes už zná Remosku téměř celý svět. A co je to Remoska a jak funguje? Jedná se o malou, leč velmi praktickou přenosnou troubu s horním ohřevem. Ideální je zejména do malých bytů, na chaty, na koleje, do garsonek a kdekoliv jinde, kde se hraje o každý centimetr. Snadno ji schováte do skříně a stejně tak ji rychle připravíte k dalšímu kuchtění.

Co remoska umí?

V remosce můžete vařit, dusit i péct. Je to jednoduše všestranný pomocník. Uděláte v ní křupavé kuře, hovězí vývar i lahodný koláč. Navíc v dnešní době existuje už několik variant Remosek - Remoska® Classic, Remoska® Prima a všestranná Remoska® Tria, kterou můžete použít i jako tradiční hrnec na plotýnku. Rozumí si totiž se všemi varnými deskami.

Výhody remosky

  • Univerzální použití na pečení, vaření i dušení
  • Nepřilnavý teflonový povrch
  • Snadná údržba
  • Rychlé uskladnění
  • Malé rozměry
  • Několikanásobně menší spotřeba energie oproti tradiční troubě (příkon pouhých 400-600 W)

 

 66440_remoska-t41-42-tria-blue

Remoska® Tria: 3v1

Remoska® Tria vyniká v jednoduchosti a praktičnosti. Rychlou výměnou víka proměníte remosku v pečicí mísu, hrnec na vaření nebo soft-tlakový hrnec. Rozumí si se všemi sporáky a navíc disponuje moderními silikonovými prvky. Remoska® Tria patří k nejnovějším modelům, které najdou své místo v každé domácnosti.

 

remoska® PRIMA

Nástupce tradiční Remosky® Classic, která si získala srdce stovek lidí. Remoska® Prima se pyšní odnímatelným kabelem, nepřilnavý povrchem a mísou o objemu až 4 litry. Jedná se o multifunkčního pomocníka, kterého využije jednotlivec i vícečlenná rodina.