Luxusní porcelán: Jak rozeznat kvalitu?

Věděli jste, že není porcelán jako porcelán? Existuje hned několik tříd, do kterých můžeme produkty rozdělit. Liší se přitom nejen kvalitou, ale také barvou, tloušťkou a zpracováním. Pojďte se společně s námi podívat porcelánu na zoubek.

 luxusni-porcelan-modre-kvetiny_1

Porcelán střední třídy

Poznáte jej celkem snadno. Výrobky z něj bývají tlustší, těžší a cenově líbivé (nejsou ani drahé, ani úplně levné). Někteří výrobci jedou hlavně na kvantitu než kvalitu, a proto bývají hrnečky tištěné “rychle”. Při bližším pozorování si tak můžete všimnout nějakých těch chybek - potisk není zcela rovně, začíná a končí u ucha. Méně kvalitní potisk má také tendenci se omývat a opotřebovávat. Za pár měsíců už nemusí být obrázek tak jasný a barevný. Samozřejmě záleží na výrobci a použití barev. My se však snažíme vyrábět jen kvalitně zpracované porcelánové hrnky, za které nemusíte zaplatit stádem slonů, a přesto vám budou dělat radost ještě několik let. Hledáme ten krásný zlatý střed - přijatelnou cenu a pěkné originální zpracování.

Z tohoto porcelánu se nejčastěji vyrábějí porcelánové hrnky, konvice a další kuchyňské dekorace. Jejich masivnost si oblíbili muži i ženy a dnes jsou součástí mnohých domácností.

kolekce-sovy

Luxusní porcelán

Oproti masivnějším hrnkům se luxusní porcelánové zboží rozpozná na první pohled. Hrnek může být i několikrát tenčí, až se začnete podivovat, že to materiál vydrží a nepraskne vám v rukách. Ale on opravdu nepraskne, protože i přes jeho tenkost je materiál pevný a odolný. S tím se pojí i lehkost. Luxusní porcelánový hrnek je mnohem lehčí, elegantnější a více propracovaný. Neměli byste na něm najít žádné kazy, dírky či barevné nesrovnalosti.

luxusni-porcelan-vlci mak

Porcelánové hrnky mohou být ručně malované, či tištěné (avšak opravdu kvalitními barvami). Zdobení není jen po obvodě, ale mnohdy také pod uchem, na uchu, uvnitř hrníčku apod. Jednoduše je propracovaný od A do Z. U nás vám jej navíc zabalíme do luxusní krabičky, kterou můžete využít na šperky, fotografie, čaje či bonbony.

luxusni porcelan sovy

Pokud vám na kvalitativní třídě porcelánu opravdu záleží (například jej sbíráte či kupujete jako dar), doporučujeme si vybraný kousek na živo zkontrolovat. Hezky si ho zblízka prohlédnout. Rádi vás v naší prodejně uvítáme a ukážeme vám všechny naše kousky. A jestli patříte k těm méně znalým, uvítáme vás rádi také! Ukážeme vám rozdíly v porcelánech na vlastní oči.

luxusni-porcelan_1