Kouzelná moc vůně a světla. Pusťte pohodu do svých domovů

Prostředí, ve kterém se pohybujeme, má na nás mnohem větší vliv, než se na první pohled zdá. Barvy, světla, vůně a mnoho dalších faktorů se podepisuje na naší náladě a psychickém rozpoložení. A obzvláště na podzim a v zimě, kdy se brzy stmívá a příroda se ukládá k zimnímu spánku, bychom těmto okolním vlivům měli věnovat náležitou pozornost.

karma-compressor

Na podzimní chmury světlo a ovoce

Podzim stejně jako jaro dokáže hýřit úžasnými barvami. Jen málo však stačí k tomu, aby se z barevného, slunného podzimu stalo sychravé, zamračené počasí. Už ve čtyři je venku tma, po barevném listí jako by se zem slehla a sluneční paprsky si vzaly dovolenou. A ejhle. Než se nadějeme, zjistíme, že se nám nic nechce, špatně se nám vstává a jsme mrzutí. Počasí s námi dokáže jednoduše pořádně zamávat. My našli ale jeden skvělý lék: Domácí harmonii a pohodu. A tu doma kouzlíme pomocí pohodlné deky, teplých čajů, svíček a bytové vůně.

Exotická kombinace, která zahřeje

Jste zimomřiví a máte pocit, že i doma je vám pořád věčně zima? Vyzkoušejte pomeranče a skořici! Citrusové aroma v nás evokuje pohodlnou a klidnou atmosféru. Zároveň však působí hřejivě, zejména spojí-li se se skořicí či jiným aromatickým kořením. Pro zahřátí proto doporučujeme tuto kombinaci:

Uklidňující trio proti stresu

Dalším typickým znakem podzimu je stres. Slunce nám dodává energii, umí nás motivovat a nakopnout. Jenže na podzim a v zimě ho tolik zase není. Proto doporučujeme prozářit domov jinak - svíčkami. Se stresem si zase hravě poradí levandule. Má uklidňující účinky, jemnou vůni a odpuzuje hmyz. Jakmile na nás jdou chmury, saháme po:

Podzimní dávka energie

Potřebujete nakopnout a káva už nepomáhá? Zkuste to z jiné strany. Energickými vůněmi, zeleným čajem a cvičením! Pro podzimní znovudobití baterek doporučujeme zkombinovat:

  • vůni borovice, která dodá sebevědomí,
  • zelený čaj obsahující tein, který rozproudí metabolismus,
  • ranní cvičení jógy, které povzbudí mysl i tělo.

podzimni_dekorace-compressor

Náš tip: Namíchejte si bytové vůně dle nálady

Občas ani my nemůžeme najít tu nejlepší kombinaci vůní, která by podtrhla daný okamžik. Ale pak jsme objevili kouzlo vonných vosků. Vosk si nalámete na menší dílky, které můžete libovolně kombinovat, míchat a vytvořit tak vlastní vůně. Vonné vosky poté dáte do aromalampy, zapálit svíčku a kouzlení může začít.