Jak vybrat dětskou kuchyňku a jiné hrací stolky? Zaměřte se na detaily!

Když jsme byli malí, strašně jsme si přáli dětskou kuchyňku. Takovou tu plně vybavenou - se sporákem, skříňkou, šuplíky a troubou. Jenže kdysi to neměl jen tak někdo. Kuchyňky byly drahé a málo dostupné. Dnes je tomu úplně naopak. Nabídka se rozrostla o hrací ordinace, dětské stánky s občerstvením a další interaktivní hrací stoly. Bez větší námahy tak seženete kuchyňku za pár sto korun. Jak se ale v nabídce zorientovat?

Kvalitní materiál je půlka úspěchu

Nemusíte znát chemický prvek materiálu, bohatě stačí, když si jej zblízka prohlédnete či ohmatáte. Levnější napodobeniny hracích stolků jsou většinou z lehkého, ohebného plastu, který při větším tlaku může prasknout. A to určitě nechcete.

Pokud nakupujete dětskou kuchyňku online, vybírejte u ověřeného prodejce, který má vyplněn popis produktu, kvalitní fotografie a nebojí se vám zodpovědět i případné dotazy k výbavě, materiálu či funkčnosti.

Čím vybavenější, tím více prostoru ke hraní

Při prohlížení dětské kuchyňky či dětské stánku s občerstvením se zaměřte i na detaily: Dají se dvířka od trouby otevřít? Jsou poličky kvalitní a vydrží, když na ně položíte nějakou hračku?

Součástí balení by i mělo být základní nádobí do dětské kuchyňky, případně jiné vybavení odpovídající typu stolku. Naše dětské kuchyňky obsahují sadu nádobí a příborů, kečup, slánku, obracečku, naběračku a další super vychytávky. Dětem navíc můžete pořídit i dětskou kuchyňskou zástěru a chňapku, se kterými budou vypadat jako opravdoví kuchaři.

kuchynka_2

V dětské ordinaci zase najdete nejen interaktivní skládací stolek, ale také stetoskop, teploměr, vodovodní baterii, kapačku s hadičkou, lékařské zrcátko a mnoho dalšího! Sada je jednoduše jako dělaná pro okamžitou záchranu všech nemocných plyšáků.

ordinace_2

Dětský stánek s občerstvením - Když jsme ho poprvé viděli, řekli jsme si, že to jednoduše musíme mít v nabídce. Něco tak geniálního jsme dlouho totiž nenašli. Stánek se skládá z 99 dílů a dokonce vydává i autentické zvuky!

stanek

Má dva zabudované hořáky s vypínači, které při zapnutí vydají obvyklý škrábavý zvuk, jak jsme zvyklí z klasických plotýnek. Hned vedle může malý kuchtík smažit hranolky a zároveň může vše naťukat do pokladny (která obsahuje i peníze). A až bude kulinářské dílo dokonáno, nádobí se vloží myčky.

Stánek s občerstvením pro děti obsahuje hrnky, talíře, wok, solničku, potraviny na přípravu hamburgeru a hot-dogu, kousek pizzy a mnoho dalších skvělých doplňků.

Zkontrolujte si velikost stolku

Dětské kuchyňky a jiné druhy hracích stolů mají většinou stejnou velikost - kolem 60 cm. Raději se však ujistěte, že máte doma na stoleček dostatek místa. Například dětský stánek s občerstvením má na výšku 93 cm a na šířku 70 cm, tak ať pak nejste překvapeni :-).

Tip na závěr: Krásným vánočním či narozeninovým dárkem mohou být také dětské porcelánové hrnky s jednorožci, dětská automatická pračka, nebo praktická sovičková sada složená z plechové dózičky, podtácku a veselého hrnečku.