Hygge – hřejivá atmosféra při svíčkách

Ačkoliv to zřejmě málo kdo z nás ví, často a rádi si užíváme tzv. Hygge styl.

Co tedy to zvláštní slovo Hygge znamená?

Hygge je dánské slovo vyjadřující vlastně vše co je spjato s pohodovou atmosférou a krásným okamžikem. Umění najít si i v zdánlivě obyčejném okamžiku, jako je chvilka při svíčkách, v dece a se šálkem čaje, něco výjimečného a vytvořit si příjemnou chvíli.

Hygge můžete zažívat celoročně, je však i díky severským kořenům spojován právě se zimou. Venku vládne mrazivá zima, a doma si užíváte hřejivé teplo domova.

A co tento styl charakterizuje?

K stylu Hygge patří vše, co se týká příjemných okamžiků. Usadit se na pohovku, zabalit se do teplé deky s hřejivým šálkem čaje a dobrou knihou. Na stolku praskající plamínek vonné svíčky a v pozadí podmanivá hudba. Vnímáte vlastní myšlenky, nebo si jen tak užíváte chvilku pro sebe.

Co je k stylu Hygge potřeba?

Kouzlo je v tom, že toho stačí skutečně málo. V první řadě by neměli chybět svíčky s vaší oblíbenou vůní. Svým plamenem zútulní každý prostor, a některé vůně působí přímo relaxačně. Jako jedna z mnoha se nabízí vůně levandule oblíbené vanilky.

Můžete také zvolit esenciální oleje, silnější vonné tyčinky, nebo vkusné difuzéry. Stačí zapálit a hned se kolem rozvine úžasná vůně.

   

Dalším bodem jsou teplé a příjemné materiály s hřejivými vlastnostmi. Zachumlat se do deky s beránkem je prostě úžasné. Na výběr máte z množství vzorů, takže se deka stane i dekoračním doplňkem vašeho interiéru a nepostradatelným doplňkem.

  

A nakonec už stačí vybrat si oblíbený hrníček, nalít teplý voňavý čaj a užívat si relaxaci a pohodu. Každý potřebuje v životě zažít svojí chvilku hygge, pro odpočinutí těla i duše.