Eko kuchyňský a bytový textil z recyklované látky

Recyklace je proces, který je v posledních letech velmi probírané téma. A není se čemu divit, počet odpadků se zvyšuje, a tak je potřeba řešit životní prostředí a šetrnost k přírodě.

Proces výroby recyklované látky

Proto i my jsme se rozhodli začít vyrábět a prodávat kuchyňský a bytový textil z recyklovaných látek, které obsahují 90 % bavlny. Celý proces výroby recyklované látky je ekologický k přírodě. Zabraňuje se plýtvání a znečišťování vodních toků.

Recyklovaná bavlna se získává z výrobních odstřižků nebo ze starého oblečení. To se rozstříhá na malé kousky, rozmělní a následně spřede do nové příze. Materiál tak dostává druhou šanci.

IMG_2174_m   IMG_2182_m

Ostatní materiály, které tvoří 10 % recyklované látky, se získávají například z PET lahví od vody. Ty jsou drceny na malé vločky, které jsou znovu rozpuštěny a pod vysokým tlakem přeměny do příze.

V naší nabídce výrobků z recyklované bavlny najdete kuchyňské zástěry pro ženy i pro muže, chňapky, utěrky, prostírání, povlaky na polštáře, podsedáky,ubrusy nebo třeba látkové nákupní tašky ve třech barevných variantách.

IMG_2112_m     IMG_2104_m

Recyklovaný bavlněný textil je na první pohled nerozeznatelný od standardního bavlněného textilu. Jen už se nedá znovu barvit, a tak barva bude záležet na na materiálu, který byl barevně roztříděn na začátku procesu recyklace.

Recyklovaný textil doporučujeme prát na 30°C, můžete ho žehlit i sušit v sušičce na prádlo.