Co pěkného darovat mamince?

Den matek připadá každý rok na druhou květnovou neděli. Letos je to 13.5. Ale ne v každém státě připadá tento svátek na stejný den.

Historie sahá až do starověkého Řecka. Kde se slavil svátek plodnosti a matek. V České republice se tento svátek slaví už od roku 1923.

Zatímco se v některých zemích MDŽ i Den matek sloučili do jednoho svátku, u nás zůstávají oba svátky oddělené.

Typickým dárkem jsou květiny a drobné dárečky, které děti vyrábějí svým maminkám. V naší nabídce naleznete také spoustu tipů, co pěkného darovat své mamince.

Z kolekce Nejlepší rodina jsme vybrali dárkové předměty Nejlepší maminka. Polštář, čaj, zápisník nebo třeba hodiny.

den_matek_zel

Nově máme v nabídce nádherné porcelánové hrnky s romantickým motivem, balené v originální krabičce, kterou můžou maminky využít třeba jako šperkovnici.

novinka  16299 16281

 

Nebo by se Vaší mamince mohla líbit nějaká pěkná čajová konvička, mikroflanelová deka anebo třeba aromalampy a vonné vosky, které jsou moderní alternativou vonných olejů.

cajova_konvice_1 5863

 

Také by se Vám mohl líbit nějaký pěkný dárek z kategorie Dárky pro ženy, kterou jsme nově rozdělili na dárky pro romantičky, pro milovnice čaje a kávy nebo třeba pro královny kuchyně.

A pokud nemáte v plánu nic kupovat nebo vyrábět, tak můžete obdarovat svou maminku velkou pusou a poděkovat jí tak za velkou lásku a péči.

 

Kdy se bude slavit Den matek příště?

    Den matek v roce 2019: 12. května

    Den matek v roce 2020: 10. května

    Den matek v roce 2021:  9. května