Co dělat, aby parfém dlouho voněl?

Kde parfém voní nejdéle?

Nejlepší místa pro aplikaci vůní jsou ta, kde přirozené tělesné teplo pomalu uvolňuje parfémové složky.  Jsou to místa, kde proudí krev, díky tomu se kůže zahřívá a vonné složky se uvolňují postupně. Nejedná se tedy o nanášení esence na oblečení, jednak na oděvu může mít parfém úplně jiné aroma, a také si můžete oblečení poničit. Také není vhodné dávat parfém na vlasy. Alkohol, který je v parfému obsažen, bude vlasy zbytečně vysušovat.

IMG_9470_m

Top místa, kde parfém nastříkat jsou v horní části těla: za uchem, na spodní čelisti, na krku.

Vůně parfému naopak rychleji vyprchá na místech, jako je vnitřní loket, předloktí, pod pupíkem, na lýtku nebo kotníku.

Nesnažte se vtírat vůni do pokožky. Je dokázáno, že třením se ochudíte o horní tóny a tím se může vůně parfému dokonce i změnit.

Určitě je dobré nanášení parfémů provádět na vícero místech najednou. Pozor, ale ať to nepřeženete, parfém nesmí nikdy vonět příliš výrazně, hrozí silné bolesti hlavy.

 

Suchá pokožka vůni nefandí

Bohužel i silný vliv na to jak dlouho vydrží parfém vonět, má stav pokožky. Jestliže je pokožka suchá, esence se rychle vsákne a tak voní kratší dobu. Existuje fígl, že než si parfém nanesete, namažete si pokožku hydratačním krémem. Nejlépe se stejnou vůní, jako je parfém. Anebo zkusit neparfémované tělové mléko či obyčejnou vazelínu.

IMG_9559_v1_m

 

Víte, že je rozdíl mezi parfémem, kolínskou, toaletní a parfémovanou vodou?

Intenzita a trvanlivost vůně se odvíjí od druhu vůně. Rozdíl je také v ceně, a to proto, že každý produkt obsahuje různé procento vonných složek.

Aby mohl být parfém skutečně označován jako parfém (Parfum (Extrait de parfum)), musí obsahovat alespoň 15 % vonných složek, a proto vydrží vonět někdy až 10 hodin. Jelikož je jeho cena vyšší, používá se jen pár kapek.

Parfémovaná voda (Eau de Parfum (EDP)) obsahuje 8 až 15 % vonných složek – vydrží vonět až 6 hodin. Je ideální pro každodenní používání.

Toaletní voda (Eau de Toilette (EDT)) má 4 až 8 % těchto složek a nejméně vonné esence obsahuje kolínská voda (Eau de Cologne (EDC)), 3 až 5 %.

IMG_9525_v2_m

Jak parfém znovu rozvonět?

Místo, kam jste parfém nastříkali, lehce navlhčete vodou a parfém se znovu rozvoní.

 

S další aplikací parfému vyčkejte

Máte pocit, že už parfém není cítit? I přesto s další aplikací vyčkejte aspoň 4 až 6 hodin.

 

Dbejte na správné skladování

Doporučujeme parfémy uskladňovat v originálních papírových krabičkách nebo třeba v koupelnové skříňce, kde jsou chráněny proti světlu a teplu. Jen tak vám vydrží parfémy opravdu dlouho.