Bavlněný satén: Látka s luxusním vzhledem, která vás příjemně zahřeje

Když se řekne satén, mnohým lidem se vybaví studený hladký polyester, který není dvakrát příjemný na kůži. Pojem satén však ukrývá mnohem více. Tato lesklá látka se dá vyrobit totiž z mnoha druhů přízí. A většina z nich je na kůži mnohem komfortnější. V dnešním článku se zaměříme na bavlněný satén, který v sobě kloubí výhody bavlny a saténové úpravy.

satenove-povleceni

Co je to satén a jak vzniká?

Satén je tkanina v atlasové vazbě, která je typická svou hladkou lícní stranou. Pro výrobu se používají příze různého druhu, každá má přitom svá specifika a hodí se pro jiné účely. Hedvábí, viskóza, polyester a polyamid se nejčastěji využívá pro výrobu spodního prádla, nočních košilek či podšívek. Bavlna je zase osvědčená na lůžkoviny, povlečení, závěsy, halenky či šaty.

Hlavní výhody bavlněného saténu

Bavlněný satén v sobě kloubí výhody bavlněného vlákna a saténové úpravy. Látka je pevná, příjemně hladká na dotek a díky svému lesklému povrchu vypadá velice luxusně. Zároveň nese všechny vlastnosti bavlny - neklouže, je prodyšná a má výborné termoregulační vlastnosti. Pohlcuje vlhkost a udržuje tělo v optimální teplotě. V zimě vás tak bavlněný satén příjemně zahřeje a v létě se vaše pokožka nebude nadbytečně potit. Z toho důvodu se používá bavlněný satén zejména na lůžkoviny, povlečení a prostěradla. Už od první chvíle se budete doslova cítit “jako v bavlnce” a spaní bude velmi komfortní.

Údržba bavlněného saténu

Povlečení z bavlněného saténu byste měli prát ideálně na 40-60 °C. Při praní na 60 °C odstraníte veškeré bakterie a mikroorganismy. Prádlo tak bude perfektně čisté. Použít můžete jak tekutý gel, tak i sypký prášek a aviváž. Povlečení z bavlněného saténu perte naruby a nechte volně uschnout. Pokud chcete použít sušičku, vyberte program s nízkou teplotou. Po uschnutí přijde vhod povlečení přežehlit, aby si udrželo svůj krásný elegantní vzhled.

Vyplatí se investovat do luxusního povlečení?

Ano. Kvalitní povlečení z bavlněného saténu vám vydrží několik let a navíc získáte opravdu luxusně vyhlížející textilii se špičkovými vlastnostmi. Bavlněný satén je pevný, nežmolkovatí a pokud se o něj správně staráte, tak ani neztrácí svůj tvar a barvu. A na kolik takové povlečení vyjde? V naší nabídce najdete bavlněné saténové povlečení už za 799 Kč. Prohlédněte si celou nabídku → povlečení z bavlněného saténu.