Den sv. Valentýna

Blížící se den 14.únor je znám jako svátek zamilovaných a v kalendáři najdete jméno Valentýn.

Kdo to vlastně byl svatý Valentýn?  

Kolem životopisu tohoto světce dodnes není plně jasno. Existují totiž dvě legendy. Ta jedna praví, že jako kněz sv. Valentin tajně oddával snoubence i pře zákaz vládce Říma. A proto byl zatčen a později zemřel mučednickou smrtí někdy kolem roku 269. Tím se stal patronem všech zamilovaných.

Svátek sv.Valentýna

Poprvé byl svátek stanoven již v roce 459. Den svatého Valentýna, který se slaví 14. února, se čím dále více těší oblibě také u nás v Čechách.  Je to den, kdy si zamilované páry, projevují náklonost a dávají si dárky například s tematikou srce, jako symbolem lásky.

Dárek z lásky můžete ale věnovat i jiným členům rodiny než partnerům. Například mamince nebo babičce.

Krom tradičních dárků z lásky, jako je medvídek, nebo polštář srdce, můžete vybírat i z mnohem praktičtějších dárků. Jako je například výbava do kuchyně. Kvalitní kuchyňský textil zdobený vzorem srdcí, totiž dodá kuchyni nádech romantiky a udělá radost každé královně kuchyně. Sladit můžete celou sadu – zástěru, chňapku i utěrky.

Ještě větší výběr tipů na dárek najdete v naši kolekci Srdce, kde si jistě každý vybere, ať už dárek pro milovanou osobu, nebo i pro sebe.